menusearch
ciitoo.ir

بهترین و خوشمزه ترین عدس پلوی مجلسی با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر

جستجو
پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | ۱۹:۴۲:۲۴
۱۳۹۸/۱۱/۲۴ پنج شنبه
(1)
(0)
بهترین و خوشمزه ترین عدس پلوی مجلسی با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر
بهترین و خوشمزه ترین عدس پلوی مجلسی با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر

بهترین و خوشمزه ترین عدس پلوی مجلسی

 

عدس پلو با گوشت قلقلی دونفره،عدس پلو با گوشت قلقلی الی گولو،طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده نذری،طرز تهیه گوشت قلقلی با برنج،تزیین عدس پلو مجلسی،طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده،ادویه عدس پلو،طرز تهیه عدس پلو با کشمش و گردو،عدس پلو با گوشت برای 4 نفر، عدس پلو بدون گوشت برای 4 نفر، روش پختن عدس پلو آبکش ، روش پختن عدس پلو کته ای ، روش پختن عدس پلو آبکش برای 4 نفر، روش پختن عدس پلو کته برای 4 نفر

 

عدس‌پلو یکی از غذاهای ساده و در عین حال محبوب و مغذی‌ است که در دسته غذاهای نذری ویژه ماه محرم نیز قرار دارد. با بهترین طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده همراه ما باشید

   

مواد لازم جهت پخت بهترین عدس پلوی مجلسی که تا حالا دیده و خورده اید

  •    برنج 3 لیوان
  •    عدس 1 لیوان
  •    گوشت چرخ کرده 300 گرم
  •    کشمش 1 لیوان
  •     پياز 2 عدد
  •     سیر 3 حبه
  •     زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
  •     کره و نمک و فلفل به مقدار لازم

 عدس پلو در میان پلوهای ایرانی جایگاه خاصی دارد چون هم سرشار از آهن و مقوی است و هم با مخلفات خوشمزه مختلفی سرو میشود و میتوان آن را به شکل های مختلف برای مهمانی ها تزیین کرد. مثلاً میتوان عدس پلو را با زعفران و گوشت قلقلی تهیه کرد و آن را با کشمش و خلال پسته تزیین کرد. دستوری که در ادامه میخوانید دستور تهیه عدس پلو سنتی با گوشت چرخکرده است. برای خواندن دستور غذاهای بیشتر با عدس میتوانید دستور تهیه عدسی و یا عدس پلو مجلسی را ببینید.

 


طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده

 

1- برنج را از 1 ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس دهید. سپس با چند لیوان آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از اینکه برنج جوشید و کف کرد با آب ولرم آبکشی کنید (برنج به اندازه ای باید بپزد که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد).


2- عدس را از شب قبل در آب خیس دهید. عدس را با 2 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و  بپزید تا زمانی که آب آن تمام شود.

 
3- یکی از پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس عدس پخته را اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

 

4- ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده قرار دهید. سپس برنج و عدس را لایه لایه داخل قابلمه قرار دهید. روی برنج نصف لیوان مخلوط آب و روغن بریزید و حرارت را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید عدس پلو دم بکشد.


5- در مدت زمانی که برنج دم میکشد مایه گوشت و کشمش را آماده کنید. یک پیاز دیگر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیرهای خرد شده و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. نمک و فلفل و کشمشی که 1 ساعت در آب خیس خورده است را به مواد اضافه کنید. چند دقیقه تقت دهید سپس از روی حرارت بردارید.
س از اینکه عدس پلو آماده شد داخل ظرف بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و مایه گوشت تزیین کنید (برای تهیه برنج زعفرانی مقداری از برنج را با زعفران دم شده و مقداری کره مخلوط کنید).

 
عدس پلو با گوشت چرخکرده و رب

 

اگر مایل باشید میتوانید گوشت چرخکرده را با رب تهیه کنید. به این ترتیب که بعد از تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت و ادویه، یک قاشق رب گوجه هم اضافه میکنید و همراه آن تفت میدهید. بسته به مقدار گوشت شما ممکن است رب بیشتری لازم باشد. اما بهتر است همیشه از مقدار کم شروع کنید و تنها در صورتی که رنگ دلخواه شما حاصل نشد رب بیشتری اضافه کنید. توجه داشته باشید که اضافه کردن بیش از حد رب به گوشت چرخکرده طعم ترشی به آن میدهد.

 
نکته های کلیدی:

 

– میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از قارچ یا گوشت پخته خلال شده یا مرغ پخته قطعه شده استفاده کنید.

– همچنین میتوانید هنگام تهیه عدس پلو با گوشت چرخی گوشت  آن را به شکل کوفته قلقلی در آورید.

– اگر از برنج ایرانی استفاده میکنید لازم است برنج را کمی زنده تر بردارید. وقتی برنج را با دست نصف میکنید باید یک نقطه سفید وسط آن دیده شود.

– عدس پلو با گوشت چرخکرده نذری هم میتوانید با همین روش تهیه شود. کافی است مقدار مواد اولیه را به تناسب تعداد نفرات بیشتر کنید.

– بهتر است عدس را از 24 ساعت قبل خیس کنید.

– در حال جوشاندن عدس کمی زیره به آن اضافه کنید. به این ترتیب عدس پلو شما طعمی عالی پیدا میکند.

– وقتی عدس را لا به لای برنج میدهید میتوانید با هر لایه کمی دارچین هم به عدس پلو اضافه کنید.

 

این عدس پلو برای 4 نفر مناسب است . نوش جان

 

هدر سایت
پرسش های متداول
مجوزهای سازمان
قوانین و مقررات سازمان
آخرین مطلب